Go to Top

Zaključna produkcija rednih tečajev sezone 2016/2017

ZAKLJUČNA PRODUKCIJA REDNIH TEČAJEV SEZONE 2016/2017

Studio XXV je v sodelovanju s KUD Baobab izvedel plesno glasbeni večer v Centru kulture Španski borci. V okviru dogodka so se predstavile tudi plesne koreografije, ki so nastajale v okviru rednih tečajev v plesnem Studiu XXV. Dogodek je bil brezplačen in toplo sprejet. Obiskali so nas ljubitelji afriške glasbe, prijatelji, znanci in družine. Projekt je podprl JSKD.

Predstavili so se tečajniki naslednjih plesov: Afriški plesi (Maša Kagao Knez), Izrazno sodobni ples (Urša Rupnik), Afro urban (Krista) in Afro sodobni (Maša Kagao Knez).

Dogajanje je popestril pevski zbor Sankofa, ki že od leta 2009 deluje pod okriljem kulturno umetniškega društva Baobab in bobnarski nastop pod mentorstvom Issiake Sanou. Program je povezoval glasbenik in igralec Joseph Nzobandora - Jose.
V okviru dogodka smo predstavili tudi dve plesno glasbeni predstavi. Prva, z naslovom PREHAJANJA pod mentorstvom Urše Rupnik in druga, izsek iz celovečerne predstave LAKELESS, zvočno gibalni duet avtorjev Maše Kagao Knez in glasbenika Murata.

Več o predstavah

PREHAJANJA: plesna predstava
Koreografija: Urša Rupnik
Plesalci in soustvarjalci: Iza Ogris, Sara Jeromel, Aleksandra Poljak, Tinkara Žnidarčič, Ana Vrhovnik, Petra Pekolj, Philipp Haselwarter, Zala Zia Lenardič, Jerca Klinar, Iza Skok, Maja Maša Šömen, Kaja Vajdetič, Lara Mastnak, Zala Mojca Jerman Kuželički
Avtorja in izvajalca glasbe: David Kocmur in Darian Kocmur
Produkcija: Studio za svobodni ples, društvo, Ko-produkcija: Studio XXV
Finančna podpora: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

Projekt je proces mnogoterih gibalno-plesnih raziskovanj in na nek način sproti odkriva svoj cilj. Govori o posamezniku. Govori o kolektivu. Skozi ritualno prehaja od prvega k drugemu, od drugega k prvemu. Osnovna ideja ustvarjanja je strnjena v misli plesalcev in koreografinje: "Povabiš sam sebe v miren prostor, v vnaprej znano udobje ponavljanja. V prostor varnosti in moči, tukaj in zdaj. Šele ko si povezan sam s sabo, postaneš odprt in dostopen tudi za druge. Jasnost, preprostost, čistost misli in gibanja. Sam, v dvoje, kolektivno stopimo skozi točko prehoda v neznano."

LAKELESS: plesno zvočni duet
Maša Kagao Knez in Murat

Hvala vsem tečajnikom za odličen nastop, pedagogom za vzpodbudo in vsem obiskovalcem za bučne aplavze in podporo!

FOTO UTRINKI