Go to Top

SODOBNI PLESI – FOLLOW THE FLOW

V času epidemije Covid-19,  v kolikor ni poostrenih ukrepov s strani vlade RS, v Studiu XXV poskrbimo za redno razkuževanje in čistočo plesnih dvoran, zračenje prostora, omejitev razdalje med posameznimi plesalci in omejimo število udeležencev na posamezen tečaj.

Urša Rupnik poučuje avtorsko obarvano sintezo sodobnih in modernih plesnih tehnik, obogateno z lastnimi plesnimi izkušnjami in svojimi principi ustvarjanja; poudarek daje plesnosti, muzikalnosti, mehkobi in pretočnosti gibanja, fluidnosti prehajanja med vertikalno in horizontalno ravnjo ter izrazni interpretaciji plesnega materiala.

Glavno vodilo tečaja Sodobni ples - Follow the Flow je ustvariti sproščeno vzdušje in vzpostaviti varno okolje, kjer naša telesa zaživijo in se razživijo; kjer se povežemo s sabo in se uglasimo s skupino. Skozi proces dela plesalci in plesalke razvijajo in izboljšujejo svoje motorične sposobnosti, urijo gibalni spomin, bogatijo svoj plesni besednjak ter širijo svoja plesna krila. Uršin klas se začne s preprostim, a dinamičnim ogrevanjem; ozaveščanjem in prebujanjem celotnega telesa z delom v parih, skupinah ali posamično. Temu sledijo strukturirane vaje na tleh, gibalne fraze v vertikali in prostorske kombinacije, ki jih nadgradi z zaključno plesno kompozicijo oz. koreografijo. Ta je sestavljena iz tehnično prej predelanih plesnih elementov, motivov in principov gibanja.

Tečaj je namenjen plesalkam in plesalcem z dobrim plesnim predznanjem. Zainteresirane za ustvarjanje plesnih projektov tudi vabimo, da se priključijo Ursus Dancers kolektivu.

Vabimo vas, da skupaj z nami ujamete val fluidnega gibanja in se na njem podate na dinamično potovanje skozi prostor in čas. Tečaj je na urniku vsak torek od 17.30 do 19.00 in četrtek od 18.30 do 20.00. Sezono začnemo 03. oktobra 2023.

NOVI ČLANI - PRIJAVA

URNIK

Vsak torek od 17.30 do 19.00
Vsak četrtek od 18.30 do 20.00

NOVI ČLANI - PRIJAVA

TEČAJ REDNA CENA ŠTUDENT / DIJAK / BREZPOSELN
ENKRATNI OBISK (za tiste, ki še razmišljate) 25 EUR 20 EUR
MESEČNA KARTA ZA VSE TEČAJE
4 OBISKOV 55 EUR 50 EUR
8 OBISKOV 85 EUR 80 EUR
TRIMESEČNA KARTA ZA VSE TEČAJE
12 OBISKOV 150 EUR 140 EUR

NAČIN PLAČILA

Zakup paketov obiskov poteka izključno preko bančnega nakazila. Ob naročilu izbranega paketa prejmete predračun, ki ga je potrebno poravnati najkasneje v 8 dneh od izdaje. Veljavnost tečajev je vezana na zakup tečajnine. Mesečna tečajnina torej velja natanko en mesec od dneva prvega novega oz. zakupljenega obiska (primer: paket obiskov kupimo 3.9. in velja do 3.10). Enako velja za tri mesece. Obiski se ne prenašajo v naslednji mesec, lahko pa jih nadomeščate pri katerem koli drugem tečaju.

Ponujamo možnost DARILNIH BONOV. Pišite nam na zavod.studio25@gmail.com.

OPOMBE

Znotraj zakupljenega paketa (mesečna ali večmesečna karta) se lahko odjavite od klasa največ 5 ur pred začetkom klasa in prijavite na nadomesten termin pri drugih tečajih, znotraj veljavnosti vašega paketa. Odjavo in prijavo naredite samostojno preko vašega studionaut profila ali nam pišete na zavod.studio25@gmail.com. V kolikor se pravočasno ne odjavite se šteje, kot, da ste obisk porabili za plesno vadbo. Denarja za že vplačane tečaje ne vračamo.

Na plesne tečaje pridemo vsaj 10 - 15min pred klasom, ker se ob točno določeni uri izbranega tečaja že zaprejo vhodna vrata in je vstop v objekt šole onemogočen.

V primeru višje sile, kot je zadnja epidemija veljajo izredni ukrepi, ki so vezani na odločitve RS Slovenije. V morebitnih primerih ponovnega zaprtja podaljšamo veljavnost paketov oz. v primeru daljšega obdobja zaprtja vrnemo pripadajoč delež že vplačane tečajnine.

LOKACIJA - NOVO

Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana - KGBL, Ižanska cesta 12, 1000 Ljubljana
Dostop do šole je z Ižanske ceste (parkiranje je možno na ulici) in s strani Prul na Špici preko mostička (peš ali s kolesom). Plesna dvorana se nahaja v pritličju, mimo vratarja naravnost do konca avle, vrata na desni.

FOTO IN VIDEO GALERIJA


Foto: Videmšek Drago (Festival Fuzija, redni tečaj Follow the Flow), Zore Urban(5441), Valič  Kristina(60)

Ursus Dancers: PESEM O ZAHAJAJOČEM SONCU (2023):

Ursus Dancers & Ula Pogorevčnik: HABITAT (2021):

Ursus Dancers: DRUGA PRIHODNOST (2019):

 

Tečaj vodi Urša Rupnik

Vsak torek ob 17.30 do 19h in četrtek od 18.30 do 20.00