Go to Top

AFRO URBANI PLESI

V času epidemije Covid-19,  v kolikor ni poostrenih ukrepov s strani vlade RS, v Studiu XXV poskrbimo za redno razkuževanje in čistočo plesnih dvoran, zračenje prostora, omejitev razdalje med posameznimi plesalci in omejimo število udeležencev na posamezen tečaj.

Izraz – Afro Urbani plesi – zajema kompleksnost in raznolikost afriških urbanih plesov značilnih za določeno področje v Afriki. Največji razmah in svojo prepoznavnost v Evropi in drugod po svetu je dosegel glasbeni žanr Afrobeats, ki zajema področje Gane (urbani ples Azonto) in Nigerije (Znaku ples, Poco ples...). Spoznali bomo še Afro House in Kuduro – glasbeni in plesni stil iz Angole, za katere je značilen hiter in pester footwork ter Ndombolo – glasbeni in plesni stil iz Demokratične republike Kongo, za katerega je značilno kroženje z boki oziroma je velik poudarek na premikanju bokov na točno določen način ob spremljavi melodične, energične afriške glasbe.

Na tečaju med vsemi zgoraj naštetimi stili odkrivamo zavedanje telesa, kje so naše meje v telesu in s tem raziskujemo svoj plesni izraz. Velik poudarek je na tehniki izvedbe korakov ali gibov, dodajanju groov-a (za vsak plesni žanr je značilno drugačno gibanje in izvedba) in pa na teoriji posameznega plesa.

Plesni tečaj je primeren za vse tiste, ki bi se radi dobro razgibali, zabavali in naučili nekaj novega ob dobri glasbi in v dobri družbi. Plešemo v udobnih oblačilih, bosi ali v čistih športnih copatih.

Vsak četrtek ob 19.30 v plesni dvorani D-PDV3.
Afro urbane plese vodi Krista.

Vljudno vabljeni na predstavitveni tečaj Afro urbanih plesov 29.9. ob 19.30 (plesna dvorana, D-PDV3) . Klas je brezplačen a z obvezno prijavo preko spodnje prijavnice ali e-maila zavod.studio25@gmail.com.
Z rednimi klasi začnemo teden kasneje, v četrtek, 6.10.2022 ob 19.30 v baletni dvorani, D-BDV2.

PRIJAVI SE NA REDNI TEČAJ

Prikaz rednega tečaja Afro urban plesi v Studiu XXV.

PRIJAVI SE NA REDNI TEČAJ

URNIK

Ura/dan Ponedeljek Torek Sreda Četrtek
18.30 Izrazni Sodobni plesi
(18.30 - 20.00)
Čuječnost Telesa
(18.30 - 20.00)
Izrazni Sodobni plesi
(17.45 - 19.15)
19.00 Afro Latin Vibes
(19.15 - 20.45)
Afro Fusion
(19.00 - 20.30)
19.30 Afro Urbani plesi
(19.30 - 21.00)

PRIJAVI SE NA REDNI TEČAJ

CENIK

TEČAJ REDNA CENA ŠTUDENT / DIJAK / BREZPOSELN
ENKRATNI OBISK TEČAJA
(za tiste, ki še razmišljate)
25 EUR 20 EUR
DELAVNICA AFRIŠKI PLESI ZA OTROKE
1 OBISK (bratec ali sestrica 20% popust) 15 EUR 13 EUR
MESEČNA KARTA ZA VSE TEČAJE
4 OBISKOV 52 EUR 47 EUR
8 OBISKOV 82 EUR 77 EUR
12 OBISKOV 112 EUR 107 EUR
16 OBISKOV 147 EUR 132 EUR
TRIMESEČNA KARTA ZA VSE TEČAJE
12 OBISKOV 147 EUR 132 EUR
AFRO PAKET - Afro Latin Vibes, Afro Fusion, Afro Urbani plesi - NOVO!
8 OBISKOV / 1 MESEC 80 EUR 77 EUR
12 OBISKOV / 1 MESEC 110 EUR 105 EUR
12 OBISKOV / 3 MESECE
(možen nakup le za kombinacijo najmanj dveh afro tečajev)
145 EUR 130 EUR

NAČIN PLAČILA

Zakup paketov obiskov poteka izključno preko bančnega nakazila. Ob naročilu izbranega paketa prejmete predračun, ki ga je potrebno poravnati najkasneje v 8 dneh od izdaje. Veljavnost tečajev je vezana na zakup tečajnine. Mesečna tečajnina torej velja natanko en mesec od dneva prvega novega oz. zakupljenega obiska (primer: paket obiskov kupimo 3.9. in velja do 3.10). Enako velja za tri mesece. Obiski se ne prenašajo v naslednji mesec, lahko pa jih nadomeščate pri katerem koli drugem tečaju.

Ponujamo možnost DARILNIH BONOV. Pišite nam na zavod.studio25@gmail.com.

OPOMBE

Znotraj zakupljenega paketa (mesečna ali večmesečna karta) se lahko odjavite od klasa največ 5 ur pred začetkom klasa in prijavite na nadomesten termin pri drugih tečajih, znotraj veljavnosti vašega paketa. Odjavo in prijavo naredite samostojno preko vašega studionaut profila ali nam pišete na zavod.studio25@gmail.com. V kolikor se pravočasno ne odjavite se šteje, kot, da ste obisk porabili za plesno vadbo. Denarja za že vplačane tečaje ne vračamo.

Na plesne tečaje pridemo vsaj 10 - 15min pred klasom, ker se ob točno določeni uri izbranega tečaja že zaprejo vhodna vrata in je vstop v objekt šole onemogočen.

V primeru višje sile, kot je zadnja epidemija veljajo izredni ukrepi, ki so vezani na odločitve RS Slovenije. V morebitnih primerih ponovnega zaprtja podaljšamo veljavnost paketov oz. v primeru daljšega obdobja zaprtja vrnemo pripadajoč delež že vplačane tečajnine.

LOKACIJA

Srednja Vzgojiteljska Šola, Gimnazija in Umetniška Gimnazija - SVŠGUGL
Vhod v plesne dvorane je najenostavnejši iz Dimičeve ulice (med Gospodarsko zbornico in dijaškim domom Bežigrad)! Greste mimo druge zapornice na levi strani in čez dvorišče na vhod.

Video in Foto Galerija

Utrinki 3. festival Fuzija, 2022

Tečaj vodi Krista

Vsak četrtek od 19h30 do 21h v Baletni dvorani