Go to Top

AFRO URBANI PLESI

V času epidemije Covid-19,  v kolikor ni poostrenih ukrepov s strani vlade RS, v Studiu XXV poskrbimo za redno razkuževanje in čistočo plesnih dvoran, zračenje prostora, omejitev razdalje med posameznimi plesalci in omejimo število udeležencev na posamezen tečaj.

Izraz – Afro Urbani plesi – zajema kompleksnost in raznolikost afriških urbanih plesov značilnih za določeno področje v Afriki. Največji razmah in svojo prepoznavnost v Evropi in drugod po svetu je dosegel glasbeni žanr Afrobeats, ki zajema področje Gane (urbani ples Azonto) in Nigerije (Znaku ples, Poco ples...). Spoznali bomo še Afro House in Kuduro – glasbeni in plesni stil iz Angole, za katere je značilen hiter in pester footwork ter Ndombolo – glasbeni in plesni stil iz Demokratične republike Kongo, za katerega je značilno kroženje z boki oziroma je velik poudarek na premikanju bokov na točno določen način ob spremljavi melodične, energične afriške glasbe.

Na tečaju med vsemi zgoraj naštetimi stili odkrivamo zavedanje telesa, kje so naše meje v telesu in s tem raziskujemo svoj plesni izraz. Velik poudarek je na tehniki izvedbe korakov ali gibov, dodajanju groov-a (za vsak plesni žanr je značilno drugačno gibanje in izvedba) in pa na teoriji posameznega plesa.

Plesni tečaj je primeren za vse tiste, ki bi se radi dobro razgibali, zabavali in naučili nekaj novega ob dobri glasbi in v dobri družbi. Plešemo v udobnih oblačilih, bosi ali v čistih športnih copatih.

Tečaj oz. delavnice vodi pedagoginja Kristina Sicherl - Krista.

V sezoni 2023/24 bo tečaj Afro Urbani plesi potekal v obliki delavnic. Termini bodo objavljeni v rubriki obvestila.

Prikaz rednega tečaja Afro urban plesi v Studiu XXV.

 

NAČIN PLAČILA

Zakup delavnic / paketov obiskov poteka izključno preko bančnega nakazila. Ob naročilu izbranega paketa prejmete predračun, ki ga je potrebno poravnati najkasneje v 8 dneh od izdaje. Veljavnost paketa je vezana na zakup tečajnine / posamezne delavnice. Mesečna tečajnina torej velja natanko en mesec od dneva prvega novega oz. zakupljenega obiska (primer: paket obiskov kupimo 3.9. in velja do 3.10). Enako velja za tri mesece. Obiski se ne prenašajo v naslednji mesec, lahko pa jih nadomeščate pri katerem koli drugem tečaju.

Ponujamo možnost DARILNIH BONOV. Pišite nam na zavod.studio25@gmail.com.

OPOMBE

Znotraj zakupljenega paketa (mesečna ali večmesečna karta) se lahko odjavite od klasa največ 5 ur pred začetkom klasa in prijavite na nadomesten termin pri drugih tečajih, znotraj veljavnosti vašega paketa. Odjavo in prijavo naredite samostojno preko vašega studionaut profila ali nam pišete na zavod.studio25@gmail.com. V kolikor se pravočasno ne odjavite se šteje, kot, da ste obisk porabili za plesno vadbo. Denarja za že vplačane tečaje ne vračamo.

Na plesne tečaje pridemo vsaj 10 - 15min pred klasom, ker se ob točno določeni uri izbranega tečaja že zaprejo vhodna vrata in je vstop v objekt šole onemogočen.

V primeru višje sile, kot je zadnja epidemija veljajo izredni ukrepi, ki so vezani na odločitve RS Slovenije. V morebitnih primerih ponovnega zaprtja podaljšamo veljavnost paketov oz. v primeru daljšega obdobja zaprtja vrnemo pripadajoč delež že vplačane tečajnine.

LOKACIJA - NOVO

Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana - KGBL, Ižanska cesta 12, 1000 Ljubljana ali
Plesni Teater Ljubljana - PTL, Prijateljeva 2a, 1000 Ljubljana

Video in Foto Galerija

Utrinki 3. festival Fuzija, 2022

Plesne delavnice vodi Krista

Za termine delavnic glej rubriko Obvestila