Go to Top

LEA MENARD

Lea Menard je igralka, plesna pedagoginja, video ustvarjalka in lutkovna animatorka. Pravkar končuje magistrski študij umetnosti govora na ljubljanski AGRFT. Dolga leta je ustvarjala v KUD-u France Prešeren s skupino BUBE, katere članica je bila vse od ustanovitve leta 1996. Soustvarila je številne plesno gledališke predstave z Natašo Tovirac (PTL), Mašo Kagao Knez, Barbaro Novakovič in drugimi.

V sezoni 2007/2008 je bila kot igralka - animatorka redno zaposlena v Lutkovnem gledališču Ljubljana.Od leta 2008 kot samozaposlena v kulturi ustvarja na različnih področjih. Otroci jo prepoznajo po številnih avtorskih lutkovno igranih predstavah, ki polnijo programe otroških abonmajev širom Slovenije. Med svoje avtorske projekte se kot režiserka in igralka predstavlja z naslednjimi predstavami za otroke: Taj na planetu Mucoraj, Vrečki govorečki, Čebula, Ko bom velik, Trobla in ključ . Redno sinhronizira risanke in kot lutkovna animatorka sodeluje z LGL in Mini Teatrom.

Od baleta, preko sodobnega in izraznega plesa se je Lea ustavila tudi pri afriških plesih. Nastopila je v različih projektih KUDa Baobab, kot so Obisk v afriški vasi, Stopinje in Delo na Belo ter v projektih Studia 25. Afriške urice pa so tudi njen avtorski projekt, ki ga nenehno razvija in dopolnjuje.

V plesno glasbenem Studiu XXV že 10 let pripravlja delavnice za otroke od 2. leta dalje. Sledi novicam in ne zamudi naslednje delavnice!

Več o Lei Menard najdete na njeni spletni strani LEA

Lea v Studiu XXV vodi afriške plesno glasbene urice za najmlajše

Delavnice za otroke