Go to Top

BOBNARSKE DELAVNICE ZA OTROKE IN ODRASLE – JANUAR (11. & 19.)

BOBNARSKE DELAVNICE
ZA OTROKE IN ODRASLE

V januarju pripravljamo bobnarske in ustvarjalne delavnice pod mentorstvom pedagoga in glasbenika Issiake Sanou.  Ne zamudite terminov in se pravočasno prijavite. Prijave so obvezne preko prijavnice  spodaj.

PRIJAVNICA

Sobota, 11.1. in ali Nedelja 19.1.2020

10.00 - 11.30 Izdelaj svoj boben: delavnica za otroke 3+

Delavnica "Izdelaj svoj afriški boben" je ustvarjalna delavnica, kjer bomo izdelali svoj pisan bobenček in ga odnesli domov. Na delavnici bomo spoznali tudi različna afriška glasbila, kot so dundun, djembe, balafon in tradicionalna oblačila Burkine Faso, od koder prihaja mentor delavnice.
Primerno za otroke: od 3. leta dalje (eden od staršev ali skrbnikov na otroka mora biti prisoten na delavnici.
Število udeležencev je omejeno na 20 otrok.

12.00 - 13.00 Igranje na Djembe - bobni za otroke 6+
Otroci bodo na delavnici spoznali naslednja afriška glasbila: balafon, ngoni, calebasse, dundun, djembe, lunga in marakas. Spoznali se bomo z zakladnico afriških ritmov, saj se bomo učili igranja na tradicionalno afriška tolkalo - djembe. Primerno za otroke: od 6. leta dalje
Število udeležencev je omejeno na 13 otrok

14.00 - 15.30 Igranje na Djembe za odrasle
Spoznavali bomo tradicionalne ritmične vzorce iz bogate zakladnice zahodno afriške poliritmije. Ritmi so stari več kot tisoč let, uporabljali so se pri različnih življenjskih ter z naravo povezanih ritualih tamkajšnjih ljudstev. Učili se bodo igranja na tradicionalna afriška tolkala djembe. Delavnica je primerna za vse ljubitelje tolkal. Predznanje ni potrebno.

16.00 - 17.00 Djembe improvizacija za odrasle
Vse ljubitelje prostega igranja na djembe vabimo na improvizacijsko igranje, kjer bomo brez postanka uživali v  afriških ritmih  dokler nas ne bodo že pekle dlani 🙂

OBVEZNE PRIJAVE

PRIJAVNICA

Veselimo se druženja z vami!

ekipa Studia XXV