Go to Top

AFROFONIJA: Plesno glasbeni spektakel – 10. NOVEMBER, Kino Šiška – PRESTAVLJEN DATUM!!!!

AFROFONIJA: PLESNO GLASBENI SPEKTAKEL

Zaradi razglasitve epidemije je dogodek Afrofonija, načrtovan za 10. 11. 2020, prestavljen. Datum dogodka bo objavljen na naši spletni strani, FB Studia 25 in na spletni strani Kina Šiška. Že kupljene vstopnice seveda veljajo tudi za nadomestni termin. Veseli bomo, če boste vstopnico obdržali in s tem podprli kulturno dogajanje v Sloveniji.

KUPI VSTOPNICO

Ob 10. obletnici delovanja afriške plesno-glasbene zasedbe, ki deluje pod vodstvom priznane koreografinje Maše Kagao Knez, se obeta nepozaben večer afriškega plesa in glasbe. Skupina, ki jo sestavljajo izkušeni plesalci in glasbeniki, vas bo skupaj z gosti popeljala v svet zahodnoafriške kulture ter njene široke palete ritmov in plesov. Barviti kostumi, živahni afriški ritmi, energija in radost v plesu bodo občinstvu približali bogastvo afriške kulturne tradicije. 

Skupina se je oblikovala leta 2009 z namenom ohranjanja in širjenja afriške kulturne dediščine. Leta 2010 se je s svojim programom prvič predstavila javnosti na festivalu Lent v Mariboru ter na ljubljanskem festivalu afriške kulture Baofest. V desetih letih delovanja je uspešno nastopila na vseh večjih festivalih v Sloveniji. V plesno-glasbenih projektih (Rdeča zemlja, Stopinje idr.) so se skupini plesalk ter bobnarju Issiaki Sanou pridružili izvrstni pevci in glasbeniki, ki bodo gostovali tudi v tokratnem spektaklu (tolkalist Blaž Korez, pevka in tolkalistka Leticia Yebuah Tiran, pevka Malala, reper Jose, pevec Daniel Nzotam, kitarist Igor Leonardi, flavtistka Asja Grauf in afriški pevski zbor Sankofa). V zadnjih letih skupino na tolkalih spremlja tudi Mamourou Sanou.

Maša Kagao Knez, vodja skupine, v svojem avtorskem izrazu združuje zahodnoafriško kulturo s sodobnim plesom. Program bo tako obsegal tradicionalne afriške ritme in ples kot tudi sodobni plesni izraz plesne zasedbe in gostujočih plesalcev ter avtorsko glasbo, ki so jo različni glasbeniki tekom let ustvarjali za njene plesne predstave Dia Diasso Diaspora, Momentum – avenija ujetih trenutkov in Koncert za mam. Med gosti bodo tako pevka Irena Yebuah Tiran, plesalke Dalanda Diallo, Urša Rupnik in Liza Šimenc ter reper Murat. Tolkalni zasedbi se bo pridružil tudi Blaž Celarec.

Zasedba: Tina Ažman, Emina Baj, Vesna Bizjak, Tjaša Jerak, Maša Kagao Knez, Lea Menard, Issiaka Sanou, Mamourou Sanou, Kristina Sicherl, Ajda Žagar, Eva Žagar

Gostje: Dalanda Diallo, Irena Yebuah Tiran, Leticia Slapnik Yebuah, Jose, Murat, Asja Grauf, Malala, Urša Rupnik, Liza Šimenc, Blaž Korez, Peter Nzobandora, Daniel Nzotam, Blaž Celarec, Igor Leonardi in pevski zbor Sankofa.

Maša Kagao Knez (masakagaoknez.com) je plesalka, koreografinja, plesna pedagoginja in gledališka ustvarjalka. Na področju kulture je dejavna že dobri dve desetletji, ustvarja avtorske predstave, sodeluje s številnimi gledališči in avtorji. Leta 2004 je ustvarila svojo prvo plesno-gledališko predstavo MISSAWA. Sledile so številne avtorske predstave, med zadnjimi: FREE STANDING (2020), YAAMAAM, ker je bilo, kar je bilo (2019), KONCERT ZA MAM (2017), LAKELESS (2017), MOMENTUM - Avenija ujetih trenutkov (2015), DIA DIASSO DIASPORA (2013). Pri svojem delu črpa iz afriškega plesnega in glasbenega izročila. V okviru društva Baobab je soustvarjala predstave, projekte in mednarodni festival afriške kulture Baofest. Od leta 2015 je umetniška direktorica zavoda za kulturne dejavnosti Studio 25 in vodja plesnega studia XXV, znotraj katerega se trudi za ohranjanje in širjenje afriške kulturne dediščine.

KUPI VSTOPNICO

Vstopnice za člane Plesnega Studia XXV so znižane. Možen nakup z dokazilom profila Studianaut na blagajni. Število znižanih vstopnic je omejeno.

Produkcija: Studio 25 v sodelovanju s Kinom Šiška in zavodom Tugende.
Projekt podpira JSKD

Afrofonija Utrinki, 10 let

PTL, 2014 (foto: Sunčan Stone)

Stopinje, Baofest 2012 (foto: Sunčan Stone)

Festival Lent, 2010 (foto: Gregor Deržič)

Bosih nog naokrog, 10 let