Go to Top

AFRO URBAN

AFRO URBAN

Spoznavali bomo gibe iz bogate plesne kulture Z Afrike. Tečaj je namenjen vsem, ki bi radi spoznali ali izpopolnili afriški gib in uživali v raznolikih ritmih afriške glasbe. Posvetili se bomo izolaciji in kontroli telesa in trenirali fizično pripravljenost. Naš fokus bo osvojiti korake in footwork dveh urbanih afriških plesnih zvrsti kot sta kuduro in afrohouse. Tečaj je primeren za oba spola, tako za plesalce kot tudi za tiste z manj plesnimi izkušnjami.

Kuduro je zvrst glasbe in plesa, ki se je razvila v Angoli (JZ Afrike) v 90-tih letih prejšnjega stoletja. Je zvrst glasbe, ki vsebuje elektronsko glasbo - techno in house. Ples je nastal na ulici, v revnejših predelih, v času civilne vojne v Angoli (1975-2002). Plesalci so na ta način izražali svoje frustracije nad situacijo v državi, hkrati pa jim je ples predstavljal moč in zaupanje v življenje.

Afrohouse je mešanica house glasbe in afro tribala, Najprej se je pojavil v Južni Afriki, leta 2008 pa v Angoli. Lahko rečemo, da je afrohouse mehkobnejša oziroma fluidnejša različica kudura. Večinoma manj agresivna z bolj pozitivnim sporočilom.

vsak četrtek od 20h15 do 21h45
od 3. oktobra 2019

Tečaj vodi: Krista

PRIJAVNICA URNIK CENIK LOKACIJA

Zaključna produkcija 2015 Španski borci  Zaključna produkcija 2015 Španski borci

Tečaj vodi Krista

Vsak četrtek od 20h15 do 21h30